Malina Hedvig vérével nincs semmi baj

Peter Labaš, a pozsonyi orvosi kar dékánja a Malina Hedvig ügyéről készült orvosszakértői jelentésében azt állította: a lány véraláfutásai véralvadási problémák miatt keletkeztek. Egy orvosi vizsgálat azonban kiderítette: Hedvignek nincsenek ilyen problémái.

A Sme napilap cikkében emlékeztet: Labaš továbbra is azt állítja, hogy a diáklányt 2006-ban nem verte meg senki, jelentésében pedig kijelenti, Hedvig önmagának okozhatta a sérüléseit.

„Hedvig általános vérvizsgálaton volt, mely kimutatta, hogy a vérével nincs semmi baj“ – nyilatkozta Roman Kvasnica, a lány ügyvédje. Elmondása szerint Labaš feltételezése már az elejétől fogva kétséges volt, hiszen Malina Hedvig azóta már kétszer szült, minden komplikáció nélkül. „Ez megerősíti azt a tényt, hogy az egész szakértői jelentés felesleges volt“ – tette hozzá.

Az ügyben pár napja megszólalt Robert Kaliňák volt belügyminiszter is, aki a Sme napilapnak adott interjújában kijelentette: Malina Hedvig véleménye szerint „beteges hazudozó“, aki csak kitalálta, hogy azért támadták meg, mert magyarul beszélt.

„Sajnálom hogy nem viselkedett úriemberként“ – reagált a lapnak Kvasnica. A volt miniszter valószínűleg bíróság előtt magyarázhatja kijelentéseit, mivel Malina Hedvig pert fontolgat ellene.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek