Már Sorosnak sem kell az arany

A tavalyi év végén még a milliárdos befektető padlása is tele volt arannyal, március végére azonban kitárazott az utóbbi hónapok slágeréből. Számokban kifejezve mintegy 774 millió dollár értékű pozíciót váltott be készpénzre ezen időszak alatt, bő másfél hónappal ezelőtt mindössze 7 millió dollár értékben tartott arany alapú ETF-eket (GLD és IAU kódúakat).

A pozíciók leépítése ezzel nem ért véget, hiszen Soros több nyersanyagtermelő és bányászcégben meglévő pakettjét is kisöpörte az időszak alatt (pl. Kinross, Novagold). Az ezüst kapcsán már korábban is szárnyra kaptak hasonló távozási hírek, ott azonban hamarabb sor került az exit-re.

A nemesfémek kapcsán továbbra is várakozó állásponton vagyunk: az ezüst esetében egyre kisebb esélyt látunk arra, hogy ismét be lehet ültetni a szereplőket a felfelé ívelő vonatba, az arany viszont még jól tartja magát, de itt sem érezzük úgy, hogy betonba lenne ágyazva a jegyzés.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »