Az SNS nem akar Felvidéken élni

Új óriásplakáttal borzolja a kedélyeket a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), méretes reklámtáblái öles betűkkel hirdetik: „Nebuďme doma cudzincami!” – Hazánkban ne legyünk idegenek!. Alatta ez olvasható: „Nechceme žiť vo Felvidéku!” – Nem akarunk Felvidéken élni!

Az óriásplakátok országszerte megjelentek, beleértve a magyarlakta régiókat is. Látható az SNS üzenete például a Párkányt és Nánát összekötő út mentén, amint arra olvasóink is felhívták a figyelmünket. Az SNS plakátja arra buzdítja a lakosokat, írják alá a párt petícióját, amelynek alapján népszavazás kiírását kezdeményeznék a szlovák nyelv kizárólagos használatáról a hivatalokban.

„A mai napig hozzávetőlegesen 55–60 ezer aláírást gyűjtöttünk össze. Az aláírásgyűjtő akció nagyon jól indult” – nyilatkozta tegnap Ján Slota, az SNS elnöke a párt elnökségi ülése után. Ahhoz, hogy a kérdésben népszavazás kiírását kérhessék az államfőtől, legalább 350 ezer támogató aláírást kell összegyűjteniük. Elemzők szerint kicsi az esélye, hogy ezt teljesíteni tudják.

A nacionalisták a következő hónapban újabb provokációval készülnek: június 4-én, a trianoni békeszerződés aláírásának napján fogják megünnepelni az SNS megalapításának 140. évfordulóját. Az 1871-ben alakult történelmi pártnak egyébként a nevén kívül semmi köze sincs az 1990-ben alakult, jelenlegi SNS-hez.

Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »