Szlovákia: Ismét napirendre kerülhet a kettős állampolgárság

Májusban ismét napirendre kerülhet a parlamentben a kettős állampolgárságról szóló rendelkezés megváltoztatásának az ügye – Igor Matovič, az Egyszerű Emberek vezetője ugyanis az előzetes megállapodással ellentétben nem szándékozik várni a a megoldással.

,,A felelős politizálás a problémák megoldásáról, nem pedig azok célzatos halasztásáról szól” – jelentette ki Matovič a TASR hírügynökségnek. Elmondása szerint azért terjeszti elő javaslatát májusban is, mert az megígérte, nem akadályozza a koalíció megegyezése sem, amelynek alapján ősszel tárgyalnak ismét a problémáról – mert elmondása szerint nem is létezik ilyen megállapodás. ,,Személyesen jelen voltam a munkacsoport találkozásán, és semmiféle hasonló megállapodást nem fogadtunk el. Ha valahol a kulisszák mögött megegyeztek, az az ő bajuk” – jelentette ki Matovič.

Ha az Egyszerű Emberek vezetőjének javaslatát megszavaznák, bizonyos feltételek mellett elérhetővé válna egy másik állam állampolgárságának felvétele, illetve a szlovák papírok visszaszerzése – elég ehhez az, hogy a kérvényező egy évig érvényes lakhellyel rendelkezzen az érintett államban. Az új javaslat értelmében a legalább egy évig külföldön foglalkoztatott, vagy a külföldi családtagokkal rendelkező személyek is büntetlenül felvehetnék egy másik ország állampolgárságát.

Bumm.sk / TASR

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »