Slota: a magyarok szégyellik a köztársaságot

A magyarok azért hagyják el államuk nevéből a „köztársaság“ szót, mert szégyellik köztársaságukat, és egy nemlétező államalakulatra büszkék, Nagy-Magyarországra – jelentette ki Ján Slota, az SNS elnöke az új magyar alkotmány kapcsán, melyet húsvét hétfőn ír alá Schmitt Pál államfő.

„Ez épp az ellenkezője a Magyar Köztársaságra való büszkeségnek. Ők szégyennek tartják azt az államalakulatot, mely Trianon után létrejött“ – véli a nemzetiek elnöke. „A magyarok ezt trianoni traumaként, állami szégyenként élik meg, melyet a második világháború után vesztesként szenvedtek el“ – mondta Slota, aki szerint az új alkotmány a magyarok negatív kapcsolatát szimbolizálja saját államukkal.

„A köztársaság nem csak egy államforma neve“ – véli Slota, aki szerint a szó nagyon fontos az állam demokratikus fejlődése szempontjából. Úgy véli: az új alkotmány egyértelműen utal rá, hogy a jelenlegi magyar politikai elit Nagy-Magyarország visszaállítására törekszik. 

Eközben Magyarországon…

Orbán Viktor magyar kormányfő a Facebook közösségi oldalon kívánt békés húsvéti ünnepeket és méltatta az új alaptörvény elfogadását.

Rövid videóüzenetében a miniszterelnök sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek nevezte, hogy az alaptörvényt az államfő húsvét hétfőn írhatja alá, éppen azon a napon, amely – mint mondta – egybeesik az egy évvel ezelőtti kétharmados választási győzelem napjával. Úgy vélte, hogy az alaptörvény pajzsként védi majd meg a magyarok közösségét azokkal a bajokkal szemben „amelyekkel szemben védtelennek bizonyultunk az elmúlt nyolc év során”. „Mindannyiunknak oka van hát az örömre” – fogalmazott.

„Húsvét a feltámadásról szól, arról, hogy az élet végül mégiscsak győz, arról, hogy a jövő a mienk. Ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem a saját magunk képére formálhatjuk és alakíthatjuk. Egy évvel ezelőtt arra kötöttünk egymással szövetséget, hogy Magyarországból olyan helyet faragunk, olyan hellyé tesszük a hazánkat, ahol az örömök száma, az elégedettségre okot adó dolgok száma messze meghaladja a mindennapi élet nehézségeit” – mondta a kormányfő. Hozzátette: „a munka megkezdődött, de hosszú út áll még előttünk, fontos állomáshoz érkeztünk”.

Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »