Megkezdődött a Vajdasági Hivatásos Színházak 61. Fesztiválja

A nagybecskereki Toša Jovanović Népszínházban hétfőn este megnyílt a Vajdasági Hivatásos Színházak 61. Fesztiválja, amely vasárnapig, április 17-ig tart. A rendezvény keretében hat felnőtt- és öt gyermekelőadás verseng.

Az idei versenyprogramban két magyar előadást láthat a közönség: kedd este 8 órától a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház társulata mutatkozik be a Tolnai Ottó szövege alapján készült A kisinyovi rózsa című előadással, Urbán András rendezésében. Az Újvidéki Színház Madách Imre Az ember tragédiája című művével április 16-án, szombaton lép a közönség elé. A darabot Kokan Mladenović rendezte.

A fesztivál versenyprogramján kívül még két magyar előadást nézhetnek meg a nagybecskerekiek, ugyanis április 16-án, szombaton 17 órai kezdettel az újvidéki Művészeti Akadémia László Sándor osztályának másodéves hallgatói a Görögök című előadással lépnek fel a nagybecskereki színház Kamaratermében. A feszŹtivál zárónapján, a díjazottak tiszteletére pedig az Újvidéki Színház ShakesŹpeare Szentivánéji álom című tánŹcŹprodukcióját mutatja be Puskás Zoltán rendezésében.

A jövő évben, hét év után a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínháztól a nagykikindai Népszínház veszi át a fesztivál házigazŹdája szerepét.

A nagybecskerekiek gazdag kísérőrendezvényről is gondoskodtak, egészen a fesztivál zárónapjáig különféle műhelymunkákban vehetnek részt az érdeklődők, könyvbemutatókat tartanak, több helyszínen kiállítás nyílik.

Kitekintő / Magyar Szó

Friss hírek