Válik a köztársasági elnök

A guatemalai elnök, Álvaro Colom és felesége, Sandra Torres de Colom március 11-én adták be a válókeresetet, közös megegyezés alapján, melyet a Legfelsőbb Bíróság egyik szóvivője is megerősített, írja az Infolatam.

A válással Sandra Torresnek lehetősége nyílik arra, hogy a szeptemberi választásokon férje mellett (és ellen) induljon, ugyanis a guatemalai alkotmány tiltja, hogy egymással házastársi kötelékben álló politikusok egyazon választási ciklusban versengjenek a pozíciókért.

Az elnök pártja, a Remény Nemzeti Egység párt (Unidad Nacional de la Esperanza, UNE) és a Nagy Nemzeti Szövetség (Gran Alianza Nacional) párt üdvözli a first lady döntését, és támogatják indulását az elnöki pozícióért.

Midrel Roca bírónő az újságírók előtt megerősítette, hogy valóban megérkezett a válókereset, és nyolc napon belül sor kerül az úgynevezett békéltető eljárásra, melyet törvény ír elő. A váló okiratokat mindkét félnek alá kell írni, erre zárt ajtók, a nyilvánosság kizárása mellett kerül majd sor.

Colom és Sandra Torres tizenegy éven át voltak házasok, ennek azonban a békéltető eljárás követően három nappal vége szakad.

Sándor Nóra

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »