Megkönnyítenék a délvidéki magyar fiatalok hazatérését

A Magyar Remény Mozgalom (MRM) a diplomahonosítás teljes megszüntetését vagy egyszerűsítését követeli.

Jogos az aggodalom, hogy a rövidesen bekövetkező népszámlálás során kiderül: a délvidéki magyarság lélekszáma csökkenő irányzatot mutat. Éppen ezért minden egyes délvidéki magyar embert, de főleg a fiatalokat, akik az anyaországban fejezték be tanulmányaikat és visszatérnének szülőföldjükre, tárt karokkal, szeretettel és maximális segítőkészséggel kellene fogadni. Sajnos ezek a fiatalok olykor felettébb komoly nehézségekkel kénytelenek szembesülni, amelyek megingathatják őket hazatérési szándékukban – ál a Magyar Remény Mozgalom pénteki közleményében.

Az MRM-hez  az elmúlt hónapokban több olyan fiatal fordult, aki jogosan panaszkodott a diplomahonosítási procedúrára, amely nélkül nagyon nehéz (sőt, protekció nélkül lehetetlen) elhelyezkedni. A szervezet dicséretesnek tartja, hogy a Szekeres László Alapítvány megtéríti a diplomahonosítási költségeket, de maga az eljárás sok esetben (egyetemtől függ) roppant hosszadalmas és bonyolult.

Az MRM követeli, hogy a Magyar Nemzeti Tanács (és a Felsőoktatási Bizottsága), valamint a VMSZ köztársasági képviselői körömszakadtáig küzdjenek a diplomahonosítási eljárás teljes megszüntetéséért Szerbiában, vagy legrosszabb esetben az eljárás maximális leegyszerűsítéséért (a szaktól függetlenül). Akárhogy is, az MRM aktívan szándékozik foglalkozni ezzel a kérdéssel. Sajtótájékoztató keretében rövidesen bemutatunk diplomahonosítási pokol előtt (vagy közben) álló magyar fiatalokat – zárul a Magyar Remény Mozgalom közleménye.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »