Több nőt követelnek a közszférába

Michelle Bachelet chilei ex-elnök, aki jelenleg az ENSZ női esélyegyenlőségért felelős szervezetének,a  UN Women-nek vezetője, a chilei Demokrata Párt (PPD) által, a nemzetközi nőnap alkalmából szervezett rendezvényen nemrég adott interjújában elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja, hogy a jelenlegi kormány az általuk kezdett utat folytassa, és mindent megtegyen a női esélyegyenlőség javításáért, a nők elleni erőszak felszámolásáért, valamint a munkaügyi diszkrimináció megszüntetéséért. 

Michelle Bachelet hozzátette, hogy „voltak előrelépések, ez tagadhatatlan, de a világ számos országában a nők helyzete még mindig kilátástalan, sok gyermek és nő méltatlan körülmények között kénytelen élni, ezért lenne szükség több női szereplőre a közszférában”, írja a La Tercera.

A volt elnök hangsúlyozta továbbá, hogy Latin-Amerikában egyelőre semmilyen törvény sem garantálja a nők közszférában való részvételét, amin mielőbb változtatni kellene.

Sándor Nóra

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »