A forradalom közepén vakációzott a francia külügyminiszter

Újabb kínos részletet hozott napvilágra a francia külügyminiszter, Michčle Alliot-Marie tunéziai utazásával kapcsolatban a Le Canard Enchaîné francia szatirikus politikai hetilap szerdai száma. Mint arról korábban hírt adtunk (cikkünk itt olvasható), Alliot-Marie a jázminos forradalom idejére eső tunéziai vakációja során két ízben is egy Ben-Alihoz közeli üzletember, bizonyos Aziz Miled gépén utazott. A legfrissebb hírek szerint korántsem egy véletlen baráti találkozásról volt szó, ahogy azt korábban a miniszterasszony sugallta, hanem üzleti tárgyalásról. A repülőút során Alliot-Marie több mint kilencven éves szülei egy nagy értékű ingatlankezelő céget vásároltak meg Miled-től a Canard birtokába jutott dokumentumok szerint. Kiderült továbbá, hogy a miniszterasszony az ekkor még hatalomban lévő Ben Alival is beszélt telefonon.

A hírek hallatán a baloldal azonnal frontális támadást indított Alliot-Marie ellen, a párt több prominense is a miniszterasszony azonnali lemondását követelte a francia diplomácia tekintélyének helyreállítása érdekében. Tunéziai újtára a politikust élettársa is elkísérte, aki egyébként szintén miniszter Fillon kormányában: az ellenzék az őt is távozásra szólította fel. Bár a legutóbbi fejlemények önelletmondásba keverték a külügyminisztert, pártja a délelőtt bizonytalansága után, délutánra összezárt körülötte, sőt Nicolas Sarkozy elnök támogatása is megérkezett.

Velkey György

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »