Érvényes mindhárom RMDSZ-elnökjelölt pályázata

Eckstein-Kovács Péter, Kelemen Hunor és Olosz Gergely elnökjelölti pályázatát is érvényesnek nyilvánította az RMDSZ Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottsága (SZSZFB).

Az SZSZFB határozata az RMDSZ elnökjelöltek pályázata ügyében:

A Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottság, az Alapszabályzat 60 cikkének (2) feltételeit figyelembe véve, amelyek szerint:

– a szövetségi elnökjelöltek legalább egy hónappal a választás időpontja (a Kongresszus) előtt benyújtják a Szabályzat-Felügyelő Bizottsághoz nyilatkozatukat a jelöltség elfogadásáról, valamint támogatóik listáját, illetve

– a támogatói listán legalább két SZKT-ban képviselettel rendelkező szervezetnek (amelyből egyik kötelezően területi szervezet kell, hogy legyen), vagy ezer egyéni RMDSZ tag támogató aláírásának kell szerepelnie,

megvizsgálta a benyújtott jelölési dokumentumokat, és megállapítja a következőket:

1. cikk – Eckstein Kovács Péter, Kelemen Hunor, Olosz Gergely jelöltek az átvételi jegyzőkönyveknek megfelelően, az Alapszabályzatnak és a Szövetségi Szabályzat-felügyelő Bizottság 2011/1. határozatában előírt határidőben benyújtották a jelölési dokumentumokat.

2. cikk – Mindárom jelölt teljesíti az Alapszabályzat jelölési feltételeit, a következőképpen:

– Eckstein Kovács Péter jelölését az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, a Szabadelvű Kör Platform, valamint a Nők a Nőkért Szövetség Platform támogatta – Kelemen Hunor jelölését a Csík, Gyergyó, Udvarhelyszék, Háromszék, Szilágy, Hunyad, Beszterce-Naszód, Fehér, Brassó és Szeben területi/megyei szervezetek, illetve az Alapszabályzatban előírt minimális számot meghaladó RMDSZ tag támogatta – Olosz Gergely jelölését az RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezete és a Nemzeti Szabadelvű Kör, illetve az Alapszabályzatban előírt minimális számot meghaladó RMDSZ tag támogatta

3. cikk – Az 1. és 2. cikknek megfelelően a SZSZFB megállapítja a jelölések érvényességét. Jelen határozatot az Ügyvezető Elnökség gondoskodásából közlik a jelöltekkel és a soron következő SZKT elé terjesztik.

Kitekintő / rmdsz.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »