Ismét a Hamász állásait bombázta Izrael

Izraeli harci helikopterek mértek csapást csütörtökre virradóra a Hamász radikális palesztin szervezet Gázai övezetben lévő létesítményeire megtorlásul a térségből a zsidó állam területe ellen indított rakétatámadásokra – közölték a biztonsági erők tisztségviselői.

A közlés szerint a Gázai övezetet kormányzó Hamász palesztin szervezet Ezzeddín al-Kasszám Brigádok nevű katonai szárnyának állásait bombázták. A Times of Izrael című lap úgy tudja, a szélsőségesek kiképzőtáborai és hadianyagraktárai voltak a célpontok. Egészségügyi források nem számoltak be sebesültekről, ugyanakkor a létesítményekben és a környező házakban jelentős károk keletkeztek.

Az izraeli hadsereg korábban közölte, hogy a Vaskupola légvédelmi rendszer segítségével megsemmisített két, a Gázai övezetből indított rakétát. Egy harmadik lövedék nyílt területen csapódott be, de nem okozott károkat.

Gáza, 2017. december 11. Palesztin férfiak az izraeli határkerítésnél az izraeli erőkkel vívott összecsapások idején Gázától keletre 2017. december 10-én, négy nappal az után, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette: az Egyesült Államok Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának. Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista palesztin szervezet politikai vezetője palesztin felkelést hirdetett. (MTI/EPA/Mohamed Szaber)

Gáza, 2017. december 11.
Palesztin férfiak az izraeli határkerítésnél az izraeli erőkkel vívott összecsapások idején Gázától keletre 2017. december 10-én, négy nappal az után, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette: az Egyesült Államok Tel-Aviv helyett Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának. Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista palesztin szervezet politikai vezetője palesztin felkelést hirdetett. (MTI/EPA/Mohamed Szaber)

A palesztinok és Izrael közötti konfliktus ismét fellángolt, mert Donald Trump amerikai elnök december 6-án bejelentette, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Az erőszakos tiltakozó akciók során hat palesztin életét vesztette, és legalább 2000-en megsérültek.

Az iszlám országok vezetői az előző nap Palesztina fővárosává nyilvánították Kelet-Jeruzsálemet, isztambuli találkozójukon elfogadott zárónyilatkozatukban. Tovább

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Hszinhua/TASZSZ/AP

Friss hírek