Az USA rengeteg rakétát ad el az Egyesült Arab Emírségeknek

Az Egyesült Államok nagyszámú korszerű légvédelmi rakétát ad el szövetségesének, az Egyesült Arab Emírségeknek – jelentette be helyi idő szerint még csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium.

A kétmilliárd dollárt érő, 160 darab Patriot típusú rakéta eladását a külügyminisztérium már jóváhagyta, a szerződés azonban még a törvényhozás elé kerül, amely elvben ellenezheti a döntést.

A szerződés hozzájárul az Egyesült Államok külpolitikai és nemzetbiztonsági érdekeihez, mert megerősít egy fontos szövetségest, amely hozzájárul a térség politikai stabilitásához és gazdasági haladásához – indokolta a döntést a Pentagon, de azt nem említette, hogy mely országból érheti fenyegetés az emírségeket. A Perzsa-öböl menti arab monarchiák nagy riválisa Irán.

A szerződés nem változtat alapvetően a katonai egyensúlyon a térségben – hangsúlyozta közleményében a minisztérium.

Forrás: MTI/AFP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »