A Boeing bízik a Brexitben, a briteknél nyit új gyárat

A Boeing azt tervezi, hogy első európai gyárát az észak-angliai Sheffieldben építi fel, bizalmat szavazva ezáltal a brit gyártási képességeknek még úgy is, hogy a szigetország az Európai Unió elhagyására készül.

A cég elmondása alapján a mintegy 20 millió fontos beruházás egy 25 000 négyzetméteres létesítményt takar, amelyben a következő generációs Boeing 737, 737 MAX és 777 repülőgépekhez gyártanak majd hajtóműveket.

A vállalat ezzel a lépéssel akarja növelni a hajtómű-alkatrészek házon belüli gyártását, mellyel a termelés hatékonyságának, valamint a minőség-ellenőrzésnek fokozása a cél. Továbbá így kívánják csökkenteni az ellátási lánc költségeit. Az új üzemben kezdetben 30 főt foglalkoztatnak majd, akiket a jövő évben kezdenek el felvenni.

Míg sok brit gyártó – többek között számos autóipari cég – megrémült a Brexittől és annak várható hatásaitól, addig a repülőgép-társaságok úgy-ahogy hátradőlhetnek, mivel kivételt képeznek a Kereskedelmi Világszervezet szabályai alól. Ennek ellenére aggodalomra ad okot, hogy a várható szigorúbb határellenőrzések és a bevándorlás korlátozása révén valószínűsíthető mérnökhiány miatt egyes alkatrészeket nem tudnak majd az Egyesült Királyságból elszállítani.

A sheffieldi gyár szorosan együtt fog működni a Boeing portlandi üzemével, mely az összetett megmunkálási folyamatokra, a fogaskerék rendszerekre, valamint a repülés ellenőrzésekre specializálódott.

  • Korábban írtuk:

Forrás: Bloomberg/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »