Az EU-ból kitiltott politikusokkal tárgyalt az AfD Moszkvában

Orosz politikusokkal, köztük Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártjának képviselőjével tárgyalt Moszkvában a hétvégén Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője – tudatta hétfőn a politikus hivatala.

Frauke Petryt a moszkvai önkormányzat hívta meg Oroszországba és a 16 német szövetségi tartománnyal való együttműködésről tárgyalt. A jobboldali pártvezér emellett találkozott az Állami Duma elnökével, az Európai Unióból Ukrajna függetlenségének és területi épségének megsértése miatt kitiltott Vjacseszláv Vologyinnal és Pjotr Tolsztojjal, Vologyin helyettesével is.

Petry hivatala nem reagált az AP amerikai hírügynökség megkeresésére, hogy ki fizette a pártvezér utazását, és miről esett szó a Vologyinnal és helyettesével folytatott megbeszéléseken. Az orosz képviselőház azt közölte, hogy pártközi együttműködésről és az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatokról tárgyaltak, s az egyeztetéseken részt vett az ultranacionalista Liberális Demokrata Párt két politikusa, Vlagyimir Zsirinovszkij és Leonyid Szluckij is, akik egyébként szintén nem léphetnek be az Európai Unióba.

Vezető német politikusok a közelmúltban többször adtak hangot aggodalmuknak amiatt, hogy félő, Oroszország megpróbálja befolyásolni az őszi általános választás eredményét. Az AfD népszerűségét a közvélemény-kutatások 10 százalék körülire becsülik.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/AP

Felkapott hírek

Friss hírek

angela-merkel_800

Merkel felszólalt a Brexit kapcsán

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik legerősebb gazdasági térsége marad - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a német szövetségi törvényhozás alsóházában.

Read More »