Clinton már alig vezet az első elnökjelölti vita előtt

Csaknem holtverseny alakult ki Hillary Clinton és Donald Trump között a Fehér Házért folytatott küzdelemben a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint, pedig a kampány elején Clinton még 8 százalék körüli előnnyel vezetett republikánus riválisa előtt.

A The Washington Post című lap és az ABC televízió közös felmérésének vasárnap, egy nappal ez első elnökjelölti vita előtt közölt eredményei a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton augusztusi előnyének apadását jelzik: a megkérdezettek 46 százaléka őt látná szívesebben a Fehér Házban, 44 százalékuk pedig inkább a Republikánus Párt színeiben induló Donald Trumpban bízik. A Libertárius Párt elnökjelöltje, Gary Johnson 5 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, a Zöldek jelöltje, Jill Stein mellett pedig a megkérdezettek egy százaléka döntene.

A közvélemény-kutatás szerint a demokraták és a függetlenek arra számítanak, hogy a helyi idő szerint hétfőn tartandó első elnökjelölti vitát Hillary Clinton nyeri meg.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A kis pártokat megint kizárták az amerikai elnökjelölti vitáról

Obama: Ezért nem volt eddig női elnökünk

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »