Warren Buffet Trump ellen kampányol

Warren Buffett, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakembere Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel kampányolt hétfőn a nebraskai Omahában.

Buffett – aki Donald Trump republikánus elnökjelölthöz hasonlóan milliárdos – azt mondta, hogy minden tőle telhetőt megtesz Trump veresége érdekében. Még azt is megteszi, hogy maga visz el embereket a szavazóurnákhoz novemberben.

Buffett, a Berkshire Hathaway cégbirodalom tulajdonosa a kampánygyűlésen alaposan nekiment Trump eddigi gazdasági eredményeinek, ízekre szedte eddigi vállalati csődjeit, és feltette a kérdést: vajon Donald Trump miért nem hozta még nyilvánosságra az adóbevallását?

im with hillary_640

Bejelentette: legalább tíz olyan embert elvisz az urnákhoz, akinek amúgy nehezére esne eljutni a szavazófülkéhez. Annak érdekében, hogy Nebraska állam valamennyi választókörzetében a lehető legnagyobb részvétel legyen, már ki is bérelt egy 32 személyes trolibuszt, amely a választások napján egész nap a szavazók rendelkezésére áll.

A több ezer ember részvételével tartott kampánygyűlésen bejelentette: kész bárhol és bármikor találkozni a republikánus elnökjelölttel, hogy együtt hozzák nyilvánosságra adóbevallásukat.

A 86 éves Warren Buffett már tavaly, a kampány kezdete előtt Hillary Clinton mellé állt, és az előválasztásokon is végig őt támogatta. A demokrata elnökjelölt örömmel fogadta a milliárdos üzletember felajánlását a szavazók mozgósítására, és azt mondta: ha győz, akkor nemsokára visszatér Omahába, „Warren és én együtt táncolunk majd Omaha utcáin”.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »