Kiderül, hogy mit gondol az OKS a Hídról

 Az OKS Országos Tanácsa szombaton bírálja el a Híd által felajánlott együttműködési megállapodást, amelynek előzetes formáján a két párt vezetői egy héttel ezelőtt egyeztek meg.

Az OKS-nek jelenleg négy képviselője ül a parlamentben, akik a tavalyi választásokon a Híd listájáról jutottak be. Az OKS kérte a Hídtól azt a pénzösszeget, amelyet a párt a bejutott képviselők után kap az állami költségvetésből. Erről azonban nem tudtak megegyezni.

Abban viszont sikerült, hogy az OKS képviselője a Híd-delegáció tagjaként részt vehet a Koalíciós Tanács ülésein, a koalíció munkacsoportjainak tanácskozásán, valamint a Híd miniszteri klubjának egyeztetésein. A két párt elnöksége pedig negyedévente egyszer közös tanácskozást tartana, valamint közös sajtótájékoztatókat is szerveznének. A megegyezés a választási ciklus végéig, illetve a Koalíciós Szerződés módosításáig maradna érvényben.

Peter Zajac, az OKS elnöke elmondása szerint az OKS OT megtárgyalja az átmeneti és a tartós eurovédőfallal, valamint az adó- és járulékreformmal kapcsolatos kérdéseket is.

Paraméter.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »