Az ellenőrzéseken is helytálló útnyilvántartás titka a megfelelő szoftver (x)

Aki hisz még a tündérmesékben, azzal előfordulhat, hogy megpróbál önerőből teljesíteni olyan feladatokat, amelyek rengeteg időt és energiát emésztenek fel, miközben óriási a hibalehetőség is bennük.

Persze eszünk ágában sincs senkit sem lebeszélni arról, hogy kihasználja az útnyilvántartással igényelhető lízing ÁFA visszaigénylésben rejlő előnyöket, inkább javaslunk egy nagyszerű megoldást. Tarts velünk ebben a cikkben, ha te is szeretnéd megismerni.

Útnyilvántartó programmal az egyszerű adminisztrációért

Akár a munkába járás költségtérítése miatt szeretnénk útnyilvántartást létrehozni, akár a lízing ÁFA visszatérítéséhez van szükségünk a dokumentumra, a RoadRecord útnyilvántartó programjával nagyon egyszerűen megtehetjük mindezt. 

A szoftver két fő részre tagolódik. Az egyik fontos momentum a mobiltelefonra letölthető applikáció letöltése lesz, ez – igény szerint – akár automatikusan képes rögzíteni a céges útjainkat, annak érdekében, hogy a hó végén könnyedén véglegesíthessük az útnyilvántartásunkat.

Utóbbihoz használjuk majd a másik fontos eszközünket, a számítógépen keresztül elérhető felületet, amelynél egy nagyjából 7 perces munkaidőt kell rászánnunk arra, hogy szerkeszthessük, s kinyomtathassuk az adott hónapra érvényes dokumentációnkat. De hogyan bízhatunk meg abban, hogy ez majd kiállja az ellenőrzések próbáját is?

A leggyakoribb hibák, amelyeket elkövethetünk

Az útnyilvántartásra és a kiküldetési rendelvényre szigorú elvárások vonatkoznak, amelyeknek feltétlenül meg kell felelnünk, ha azt akarjuk, hogy ne kelljen tartanunk egy ellenőrzés alkalmával a felbukkanó hibáktól, valamint az ezek következtében ránk háruló büntetések se terheljenek minket. Nézzük, mire kell feltétlenül odafigyelni, illetve mik azok, amelyek a leggyakrabban előforduló hibáknak számítanak.

Ilyen lehet például a hiányzó kilométeróra-állás, vagy ha az ezzel kapcsolatban megadott információk nincsenek szinkronban a megtett kilométerek mennyiségével. Probléma lehet, ha a kocsi nem arról a címről indult el, ahol azelőtt elvileg véget ért az útja, vagy ha sehogy nem egyezik a két tankolás között megjárt kilométerek száma azzal, amennyit az adott tankolással lehetett volna közlekedni. Gond az is, ha az egyes címek közti távolságok nem egyeznek azzal, ami a valóságban van, de egy ellenőrzésen gyanakvásra ad okot az is, ha kizárólag hosszú utak kerülnek rögzítésre.

Komoly hiba, ha nem ott tankoltunk, ahol a dokumentum szerint éppen tartózkodtunk egyébként, de nincs rendben az sem, ha nem helyesen jegyeztük fel az aktuális üzemanyagárakat, vagy ha nem tűnnek hihetőnek az adott tempóval megtett utazások.

A RoadRecord programja segít

Ez a szoftver ugyanis 70 különböző logikai ütközést képes automatikusan kiszűrni, így ezt használva elkerülhetők a fenti példákban felsorolt hibák. Így könnyedén alkothatunk olyan dokumentumot, amely abszolút megállja a helyét egy esetleges NAV ellenőrzésen is.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek