Évtizedek óta nem exportált ilyen kevés olajat az Aramco az USA-ba

A szaúdi-arábiai Aramco olajipari cég azzal számol, hogy júliusban napi mintegy 850 ezer hordó kőolajat exportál az Egyesült Államokba, ez a mennyiség 1988 óta a legalacsonyabb lesz – közölte a The Wall Street Journal.

Az Aramco előrejelzése szerint júniusban napi 1 millió hordó alá csökken az Egyesült Államokba irányuló olajexportja, augusztusban pedig – júliushoz képest – további napi 100 ezer hordóval csökken a kivitele.

A szaúdi olajügyi miniszter a hétvégén a kazahsztáni Asztanában tartott sajtóértekezleten a globális olajtartalékok zsugorodásának a gyorsulására hívta fel a figyelmet. Ehhez hozzájárul az OPEC 13 tagállama és a kartellen kívüli 11 nagy olajkitermelő ország tavaly decemberben tető alá hozott megállapodása arról, hogy az októberi szinthez képest január 1-jétől együttesen napi 1,8 millió hordóval fogják vissza a kitermelést fél éven keresztül.

Május 25-én Bécsben az OPEC és a szervezeten kívüliek úgy döntöttek, hogy kilenc hónappal, 2018. március 31-ig meghosszabbítják a kitermelés csökkentéséről szóló megállapodást. Tovább a teljes cikkre

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/TASZSZ

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »

Még jobban megszűrik a turistákat a horvátok

Hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk. Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik.

Read More »