Gyengült tegnap a dollár

Továbbra is külön stadionban fociznak a deviza és a részvénypiac játékosai. Míg egy-két hónappal ezelőtt a szánalmas makroadatok után a dollár gyengült és a részvények felfelé lépkedtek a hosszabbítás reményében (QE3), addig most külön edzővel zajlik a mérkőzés. Erre jó példa a tegnapi nap, amikor a harmatos foglalkoztatási adat (ADP) nyomán a dollár gyengült, de a részvénypiac a mélygarázs felé vette az irányt.

Fájdalmas momentum, hogy az ingatlanszektor részvényeire is csapást mértek tegnap a tengerentúlon. Ez a szektor nagyon erős volt az utóbbi hónapokban, sokan a gazdaság lakmusz-papírjaként tekintettek erre: az éves csúcson lévő refinanszírozási kamatok azonban itt is megtették hatásukat, a szektor heti MBA-indexe tegnap kellemetlen tendenciákat tükrözött.

A Fed tegnapi bézs könyve karcos képet festett az amerikai gazdaság helyzetéről, egy körzetből érkeztek csak kiábrándító adatok, ezért a tőzsdei jósgömb azt jelezte, hogy lassan bezár a QE3-bazár (ld. egy hónapos mélyponton az amerikai indexek).

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »