Gyengült tegnap a dollár

Továbbra is külön stadionban fociznak a deviza és a részvénypiac játékosai. Míg egy-két hónappal ezelőtt a szánalmas makroadatok után a dollár gyengült és a részvények felfelé lépkedtek a hosszabbítás reményében (QE3), addig most külön edzővel zajlik a mérkőzés. Erre jó példa a tegnapi nap, amikor a harmatos foglalkoztatási adat (ADP) nyomán a dollár gyengült, de a részvénypiac a mélygarázs felé vette az irányt.

Fájdalmas momentum, hogy az ingatlanszektor részvényeire is csapást mértek tegnap a tengerentúlon. Ez a szektor nagyon erős volt az utóbbi hónapokban, sokan a gazdaság lakmusz-papírjaként tekintettek erre: az éves csúcson lévő refinanszírozási kamatok azonban itt is megtették hatásukat, a szektor heti MBA-indexe tegnap kellemetlen tendenciákat tükrözött.

A Fed tegnapi bézs könyve karcos képet festett az amerikai gazdaság helyzetéről, egy körzetből érkeztek csak kiábrándító adatok, ezért a tőzsdei jósgömb azt jelezte, hogy lassan bezár a QE3-bazár (ld. egy hónapos mélyponton az amerikai indexek).

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »