A Vodafone és az Idea Cellular új indiai piacvezetőt hoz létre

A Vodafone távközlési óriás bejelentette, hogy indiai leányvállalatát egyesíti az ország harmadik legnagyobb hálózatával, az Idea Cellularral, hogy létrehozzák India legnagyobb szolgáltatóját.

A fúziós vállalatnak így csaknem 400 millió ügyfele lesz, amely 35 százalékos piaci részesedést jelent – áll a két cég által kiadott közös nyilatkozatban. A bejelentés véget vetett a hónapok óta tartó spekulációnak a küszöbön álló egyesülésről.

Elemzők szerint az összeolvadás az új piaci szereplő, a Reliance Jio térnyerését hivatott megakadályozni. Mint mondták, az új cég megjelenésével „ördögi árháború” kezdődött a távközlési vállalatok között.

A Jio India leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak a tulajdonában van, és igencsak megrémítette a másik két céget, mikor sikerült rákényszerítenie őket, valamint a jelenlegi piacvezetőt, a Bharti Airtelt, hogy csökkentsék az áraikat.

Több mint tíz távközlési szolgáltató küzd, hogy megpróbálják megnyeri India egymilliárd mobiltelefon felhasználóját. Ez arra kényszeríti a vállalatokat, hogy alacsonyan tartsák a tarifáikat, amely jelentősen befolyásolja a jövedelmezőségüket.

Forrás: BBC

Felkapott hírek

Friss hírek

epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »