A Vodafone és az Idea Cellular új indiai piacvezetőt hoz létre

A Vodafone távközlési óriás bejelentette, hogy indiai leányvállalatát egyesíti az ország harmadik legnagyobb hálózatával, az Idea Cellularral, hogy létrehozzák India legnagyobb szolgáltatóját.

A fúziós vállalatnak így csaknem 400 millió ügyfele lesz, amely 35 százalékos piaci részesedést jelent – áll a két cég által kiadott közös nyilatkozatban. A bejelentés véget vetett a hónapok óta tartó spekulációnak a küszöbön álló egyesülésről.

Elemzők szerint az összeolvadás az új piaci szereplő, a Reliance Jio térnyerését hivatott megakadályozni. Mint mondták, az új cég megjelenésével „ördögi árháború” kezdődött a távközlési vállalatok között.

A Jio India leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak a tulajdonában van, és igencsak megrémítette a másik két céget, mikor sikerült rákényszerítenie őket, valamint a jelenlegi piacvezetőt, a Bharti Airtelt, hogy csökkentsék az áraikat.

Több mint tíz távközlési szolgáltató küzd, hogy megpróbálják megnyeri India egymilliárd mobiltelefon felhasználóját. Ez arra kényszeríti a vállalatokat, hogy alacsonyan tartsák a tarifáikat, amely jelentősen befolyásolja a jövedelmezőségüket.

Forrás: BBC

Felkapott hírek

Friss hírek

eu usa_1371

Németország a szabadkereskedelem mellett érvelt

Tovább kell erősíteni az utóbbi évtizedekben kifejlődött nemzetközi kereskedelmi rendszert, és mindenkinek be kell látnia, hogy a piacok nyitottságával és a kereskedelem szabadságával jár a legjobban - mondta pénteken Peter Altmaier német gazdasági miniszter az amerikai védővámokkal kapcsolatban.

Read More »
eu_orosz

Az EU nekimegy Oroszországnak a mérgezéses ügy miatt

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozat szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya március eleji angliai megmérgezéséért. A találkozón több uniós tagállam is bejelentette, hogy orosz diplomaták kiutasítását fontolgatja.

Read More »