A Vodafone és az Idea Cellular új indiai piacvezetőt hoz létre

A Vodafone távközlési óriás bejelentette, hogy indiai leányvállalatát egyesíti az ország harmadik legnagyobb hálózatával, az Idea Cellularral, hogy létrehozzák India legnagyobb szolgáltatóját.

A fúziós vállalatnak így csaknem 400 millió ügyfele lesz, amely 35 százalékos piaci részesedést jelent – áll a két cég által kiadott közös nyilatkozatban. A bejelentés véget vetett a hónapok óta tartó spekulációnak a küszöbön álló egyesülésről.

Elemzők szerint az összeolvadás az új piaci szereplő, a Reliance Jio térnyerését hivatott megakadályozni. Mint mondták, az új cég megjelenésével „ördögi árháború” kezdődött a távközlési vállalatok között.

A Jio India leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak a tulajdonában van, és igencsak megrémítette a másik két céget, mikor sikerült rákényszerítenie őket, valamint a jelenlegi piacvezetőt, a Bharti Airtelt, hogy csökkentsék az áraikat.

Több mint tíz távközlési szolgáltató küzd, hogy megpróbálják megnyeri India egymilliárd mobiltelefon felhasználóját. Ez arra kényszeríti a vállalatokat, hogy alacsonyan tartsák a tarifáikat, amely jelentősen befolyásolja a jövedelmezőségüket.

Forrás: BBC

Felkapott hírek

Friss hírek

romania

Leváltanák a román miniszterelnök-helyettest

Daniel Constantin román miniszterelnök-helyettes leváltására tesz javaslatot az államfőnek Sorin Grindeanu szociáldemokrata román miniszterelnök, miután a kisebbik kormánypárt, a liberális ALDE megvonta politikai támogatását a párt társelnöki tisztségét betöltő Constantintől.

Read More »
Fotó: Reuters

Le Pen: Az EU el fog pusztulni

Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldal elnökjelöltje egy vasárnapi kampányrendezvényen azt mondta, hogy az Európai Unió előbb-utóbb el fog tűnni. Ezen kívül megígérte, hogy amennyiben megválasztják, megvédi Franciaországot a globalizációtól.

Read More »