Kanada az USA helyett is segíti a palesztinokat

Kanada növeli az ENSZ palesztinokat segítő szervezetének (UNRWA) támogatását – jelentette be az ottawai kormány szombatra virradóra azt követően, hogy az Egyesült Államok minden támogatást megvont a szervezettől.

A kanadai kormány közölte, hogy az elkövetkező két évben 50 millió kanadai dollárt (10 milliárd forint) bocsájt az UNRWA rendelkezésére. Az összeg túlnyomó részét, vagyis 40 millió kanadai dollárt a palesztin menekültek oktatására és egészségügyi ellátására szánja, míg a fennmaradó részt a Libanonban és Szíriában élő palesztinok sürgősségi orvosi ellátására fordítaná.

Donald Trump amerikai elnök augusztus végén jelentette be, hogy minden támogatást megvon az ENSZ palesztinokat segítő szervezetétől, és törölte a Gázai övezetnek, valamint a kelet-jeruzsálemi kórházaknak nyújtott segélyeket is. Washington így reméli visszakényszeríteni a palesztinokat a tárgyalóasztalhoz a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az utóbbi években az Egyesült Államok volt az UNRWA legnagyobb támogatója, Washington csak tavaly több mint 350 millió dollárt folyósított az ENSZ-szervezetnek.

Az 1949-ben a palesztin menekültek megsegítésére létrehozott UNRWA mostanra mintegy ötmillió emberről gondoskodik az Izrael által megszállt Ciszjordániában, valamint a Gázai övezetben, Jordániában, Libanonban és Szíriában.

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »