Egyre többen esnek pénzügyi csalás áldozatává Angliában

Az év első felében jelentősen megnőtt a pénzügyi átverések száma a szigetországban: 53 százalékkal több ilyen esetet regisztráltak, mint egy évvel korábban. Úgy is mondhatjuk, hogy minden 15 másodpercre jut egy átverés.

Az incidensek az online bankszámlákhoz szükséges jelszavak kicsalásától a kéretlen telefonhívásokon és üzeneteken át a bankkártyás átejtésekig mindent magukba foglalnak. A probléma az, hogy a bűnözők egyre kreatívabbak: napi szinten találnak ki újabb és újabb módszereket.

A pénzügyi csalások ellen létrejött szervezet, az FFA UK szövetkezni kíván a nagyobb bankokkal és pénzügyi szolgáltatókkal az országban és együtt indítanak egy figyelemfelhívó kampányt (Take Five). Ennek célja, hogy arra ösztönözze az embereket: gondolkodjanak egy pár percet, mielőtt bárkinek bármilyen személyes adatot vagy belépéshez szükséges jelszót megadnak. A kutatások szerint ugyanis legalább az emberek 26 százaléka kérdés nélkül kiszolgáltatja ezeket az adatokat, ha azt hiszi, hogy a telefon másik végén a „bankja egyik ügyintézője” van.

Ian Dyson, a londoni rendőrség kapitánya így nyilatkozott az ügyben: „A csalás és a számítógépes bűnözés csaknem az összes bűncselekmény felét teszi ki Nagy-Britanniában egy nemrégiben készült bűnügyi felmérés szerint. A kampány talán elég magabiztossá teszi az embereket, hogy gondolkodjanak, mielőtt cselekednének. Ez a pár pillanat elég lehet arra, hogy megkérdezzük magunktól: biztonságos, amit teszek? Hosszú távon ez a módszer meg fogja hiúsítani a csalásokat és ellehetetleníti a bűnözőket, akik az emberek bizalmára építenek.”

Forrás: City AM / Independent

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »