Kitekintő.hu

Napokon belül engedélyezhetik a Pfizer-vakcinát az USA-ban

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) a hét vége felé engedélyezheti a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett Covid-19 vakcinát, miután a szervezet tanácsadó bizottsága összeült a klinikai vizsgálatok adatainak megvitatására. Ez lenne az első koronavírus-vakcina, amelyet az Egyesült Államokban engedélyeznek.

Az oltóanyagokkal, illetve a kapcsolódó biológiai termékekkel foglalkozó bizottság várhatóan csütörtökön dönt az oltóanyag sürgősségi felhasználásának engedélyezéséről. Dr. Paul Offit, a bizottság tagja szerint az FDA két nappal az ülés előtt egy nagyjából 100 oldalas dokumentumot ad ki a vállalatok klinikai vizsgálati adatainak értékeléséről.

A sürgősségi engedélyezés a járvány elleni védekezés sarkalatos pontja lenne, mivel közegészségügyi tisztviselők szerint az Egyesült Államok ezen a télen nagy valószínűséggel a történelem legsúlyosabb közegészségügyi válságával kénytelen szembenézni.

Amerikai tisztviselők szerint az oltás szétosztását az engedélyezéstől számított 24 órán belül megkezdik. Mivel a vakcinából egyelőre korlátozott mennyiség lesz elérhető, első körben az egészségügyi dolgozókat, illetve az idősotthonok lakóit tervezik beoltani.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Exit mobile version