Kitekintő.hu

Százmilliárd dolláros háborút indít a szén ellen az HSBC, de hagytak kiskaput

A klímaváltozás elleni harc jegyében a londoni bankóriás felhagy a szénbányák finanszírozásával, helyette zöldprojektekbe önti a hatalmas összeget és saját működését is környezetbarátabbá teszi.

Ezen a héten tett közzé egy ötpontos elkötelezettségi dokumentumot a londoni HSBC, melynek első pontja, hogy 100 milliárd dollárt biztosít zöld energiákkal kapcsolatos projektek finanszírozására és egyéb fenntartható befektetésekre. Emellett elkötelezik magukat a megújuló és tiszta energiák mellett, és támogatni fogják az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. Az HSBC további vállalásai:

„Az HSBC több mint egy évtizede segíti ügyfeleit az európai és ázsiai zöld kötvények piacán, hogy finanszírozni tudják a világ legnagyobb klímabarát infrastrukturális projektjeit” – mondta el Stuart Gulliver. A csoport elnöke kiemelte, hogy a bejelentett 100 milliárd dolláros elkötelezettség rámutat a feladat méretére, ami a szénben alacsony jövő irányába tartó váltást jelenti.

„Elkötelezettek vagyunk, hogy világszerte az állami és a privát szektor partnerei legyünk ebben a lépésben” – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HSBC / Fortune

Exit mobile version