Kitekintő.hu

Nem állnak jól Joe Biden fiának bírósági ügyei

A szövetségi ügyészek Hunter Biden csalás miatt elítélt korábbi üzlettársa börtönbüntetésének megkezdésére vonatkozó időpont kitűzését kérték a bíróságtól a hétvégén – két nappal azelőtt, hogy a férfit a kongresszus vizsgálóbizottsága meghallgatná.

A manhattani ügyészek szombati keltezéssel adták be a kérelmet, hogy a bíró tűzze ki azt az időpontot, amikor Devon Archernek meg kell kezdenie egyéves börtönbüntetése letöltését. A férfit még 2018-ban találta bűnösnek a bíróság egy őslakos törzs kárára elkövetett csalás vádjában. A fellebbezési bíróság a közelmúltban elutasította Archer beadványát és megerősítette az ítéletet.

Devon Archer közeli üzlettársa és barátja volt Hunter Bidennek, Joe Biden elnök fiának, akivel egy időben volt tag az ukrán energiavállalat, a Burisma igazgatótanácsában. A férfit hétfőn zárt ülésen tervezi meghallgatni a kongresszus alsóházának republikánus vezetésű felügyeleti bizottsága a Biden-család külföldi üzleti kapcsolataira irányuló vizsgálat keretében.

Nem ez az egyetlen problémás ügy azonban az amerikai elnök fia körül. Hunter Biden múlt héten szerdán ismerte be, hogy több mint félmillió dollárt kapott egy, a Kínai Kommunista Párttal kapcsolatban álló cégtől, ami ellentmondani látszik Joe Biden elnök korábbi állításának, miszerint a Biden családból senki sem „szerzett pénzt Kínából”.

A The Epoch Times által megszerzett bírósági jegyzőkönyv szerint David Weiss, a delaware-i körzet amerikai ügyésze felolvasott a bíróságon egy bizonyítékot, amely szerint Hunter Biden 664 ezer dollárt kapott egy „kínai infrastrukturális befektetési társaságtól”.

Forrás: MTI / ET / Instagram

Exit mobile version