Kitekintő.hu

Sorra csődöt jelentenek a Thomas Cook leányvállalatai is

epa07860409 A Thomas Cook logo in London, Britain, 16 September 2019 (reissued 22 September 2019). The British travel operator is currently facing possible administration after facing financial difficulties with customers uncertain travel arrangements should the company not find funding. Media report, that Thomas Cook is to hold crisis talks with its biggest shareholder and creditors at City law firm Slaughter and May in London, Britain, on 22 September 2019. EPA/WILL OLIVER

Csődöt jelentett szerdán a Thomas Cook brit utaztatási cég osztrák, lengyel és német leányvállalata.

Az osztrák Thomas Cook Austria és a német Thomas Cook GmbH egyaránt még szerdán beadja a szükséges dokumentumokat az illetékes bíróságoknak. A leányvállalatok azzal számolnak, hogy csődbiztost állítanak a vállalatok élére, akinek segítségével átalakítják működésüket, így a jövőben önálló cégként működhetnek majd.

A Thomas Cook lengyelországi leánycége, a Neckermann Polska szintén szerdán jelentett csődöt, és azonnal támogatást kért a varsói kormánytól, hogy segítsen hazahozni a külföldön rekedt mintegy 3600 utasát.

Az anyavállalat hétfőn közölte, hogy csődöt jelent és azonnali hatállyal beszünteti tevékenységét. Az 1841-ben alapított, világszerte 22 ezer embert foglalkoztató vállalkozás hónapok óta pénzügyi nehézségekkel küzdött; a március 31-én zárult fél évről 1,5 milliárd font adózás előtti veszteséget jelentett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ

Exit mobile version