Kitekintő.hu

Kiábrándító a Trump iránti bizalom az USA-ban

Az Egyesült Államok nemzeti ünnepének előestéjén, hétfőn nyilvánosságra hozott egyik felmérés szerint az amerikaiak ma kevésbé bíznak az intézményekben, mint az elnökválasztás előtt, és rosszabbnak tartják a politizálás stílusát is. A felmérést az amerikai közszolgálati rádió (NPR), a közszolgálati televízió (PBS) egyik tekintélyes politikai műsora és a New York-i Marist főiskola közvélemény-kutató intézete közösen készítette.

A kutatásból kiderült: tíz amerikai közül hét úgy gondolja, hogy tavaly novembere, azaz az elnökválasztás óta jelentősen romlott a civilizált viselkedés és stílus Washingtonban, és a megkérdezetteknek csak hat százaléka vélte úgy, hogy a fővárosi politika berkeiben jobb lett a politizálás stílusa. A válaszadók húsz százaléka szerint Washingtonban semmi nem változott.

A Demokrata Párt híveinek nyolcvan százaléka vélte úgy, hogy romlott a politizálás stílusa, a függetlenek hetven százaléka ugyanezt a véleményt fogalmazta meg, és a republikánus szavazók hatvanöt százaléka is ezen az állásponton van.

A felmérést készítők kíváncsiak voltak arra is, hogy az amerikaiak mennyire bíznak az intézményekben, a kormányzatban, a törvényhozásban és a médiában:

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Exit mobile version