Kitekintő.hu

Máshogy készül Clinton és Trump az elnökjelölti vitára

Hillary Clinton and Donald Trump are tightening their grips on the Democratic and Republican presidential nominations.

Hillary Clinton szituációs gyakorlatokkal, Donald Trump pedig ellenfele gesztusainak és szóhasználatának a tanulmányozásával készül a közelgő elnökjelölti vitára. Clinton „kiegyensúlyozatlannak ” és „felkészületlennek” tervezi bemutatni ellenfelét, a New York-i Hofstra Egyetemen rendezett, becslések szerint százmilliós nézőközönséget vonzó hétfő esti elnökjelölti vitán.

A demokrata jelöltet felkészítő szakértői csapat egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy Trump kiszámíthatatlan, egyetlen lejárató megjegyzéssel elbizonytalaníthatja Clintont, amivel pedig akár felül is kerekedhet a vitában. „Attól tartunk, hogy ha (Clinton) egyetlen pillanatra is elbizonytalanodik, azt senki sem képes jobban kihasználni, mint Donald Trump” – mondta a felkészítő stáb egyik munkatársa a Politico nevű lapnak. Értesülések szerint Clinton egyebek mellett szituációs gyakorlatokkal is készül a vitára: a The New York Times korábban arról számolt be, hogy Phillippe Reynes, Clinton régi munkatársa megszemélyesíti Trumpot, hogy különböző helyzetekben, különböző témákról vitázzon vele. A Politico szerint John Podesta kampányfőnök is részt vesz a szituációs játékokban.

Donald Trump ezzel szemben Hillary Clinton gesztusainak, testbeszédének és szavajárásának az elemzésével bízott meg egy szakértői csoportot, hogy kifürkésszék vetélytársa gyengeségeit. A Trump-kampánynak így elkészítették a demokrata jelölt „lélektani profilját”, amely Clinton nyilvános szerepléseiről készült felvételek aprólékos elemzésének eredményeit tartalmazza. Trump felkészítéséhez megvizsgálták azt is, hogy a demokrata ellenfél általában milyen szavakat használ és milyen gesztusai vannak él akkor, amikor elbizonytalanodik,  vagy megpróbál kibújni egy számára kínos kérdés alól. A Trump-csapat célja ezzel az, hogy a republikánus elnökjelölt azonnal felismerje a számára előnyös helyzetet.

Jennifer Palmieri, Clinton kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy nem aggódnak a „profilírozás” miatt, hiszen a demokrata jelölt felkészítői is tanulmányozzák Trump hangulatváltozásait, lelkialkatát és gesztusait.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Exit mobile version