Kitekintő.hu

Csak a választások után akar lemondani Ponta

Jövő év december elsejére tervezi lemondását a miniszterelnök. Erről Victor Ponta hétfő este, a B1Tv meghívottjaként beszélt, jelezve, hogy csak a választások után szándékszik megválni tisztségétől.

A miniszterelnök a Klaus Johannis aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Az államfő kijelentette, nem változott az álláspontja, továbbra is várja a korrupcióval gyanúsított kormányfő lemondását.

„Együttműködésem a miniszterelnökkel változó. Intézményes szintű párbeszéd van közöttünk. Bármennyire is szeretnék egy kormányváltást, ez csak akkor következhet be, ha Victor Ponta lemond a mandátumáról, vagy a parlament megszavazza a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt” – fogalmazott újságíró kérdésre válaszolva Klaus Johannis.

Az államfő június ötödikén szólította fel először nyilvánosan Victor Pontát lemondásra, amikor beindult a kormányfő elleni bűnvádi eljárás. A miniszterelnök többször is közölte, hogy nem hajlandó megválni tisztségétől. A hétfőn este bejelentett dátum, 2016. december elseje a jelenlegi parlament mandátuma végének időpontja.

Exit mobile version