Kitekintő.hu

Kolozsvár: magyarok is kapnak támogatást

Pályázati alapot hoz létre az RMDSZ, amelyből 2014– 2015-ben azokat a magyar civil szervezeteket támogatnák, amelyek részt kívánnak venni a Kolozsvár Európa Ifjúsági Főváros 2015 kezdeményezés programjaiban – derül ki a szövetség tegnapi közleményéből, amelyet a Krónika közöl.

Mint rámutatnak, az RMDSZ célja, hogy a civil partnereivel, társszervezeteivel különböző eseményeken, programokon bemutassa a régió magyar vonatkozású kultúráját, hagyományait. Kovács Péter főtitkár szerint olyan civil és ifjúsági szervezetekkel partnerségben lebonyolított eseményekről van szó, „amelyek lényege nem a politika, hanem a társadalomszervezési, közösségépítő tevékenység”.

Kovács emlékeztetett, a szövetség eddig is szerepet vállalt a Kolozsvár Európa Ifjúsági Főváros 2015 munkafolyamataiban, a projekt Európai Parlamentben történő bemutatására az RMDSZ képviselőinek meghívására és társszervezésében kerülhetett sor. Kiemelte, a jövőben az RMDSZ szeretné saját rendezvényeit is – például a Humorfesztivált vagy a Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet – beemelni a programba.

Exit mobile version