Kitekintő.hu

Argentína megerősítené nemzetközi szerepét

Az argentin külügyminiszter, Susana Malcorra New Yorkban találkozott az Egyesült Nemzetek főtitkárával, Ban Ki Munnal, akinek átnyújtotta az argentin elnök, Mauricio Macri három levelét.

Az argentin Külügyminisztérium tájékoztatása szerint a Macri által küldött levelek egyikében az argentin elnök biztosítja az ENSZ főtitkárát az április 22-én Párizsban tartandó konferencián való részvételéről, amelyen várhatóan a klímaváltozással kapcsolatos egyezmény aláírására kerül majd sor.

Második levelében Macri humanitárius segítséget ajánl fel a szíriai menekültek körül kialakult helyzet megoldásában, míg a harmadik üzenetben megerősíti Argentína elkötelezettségét az ENSZ Békefenntartó Erőinek tevékenysége iránt, s biztosítja Ban Ki Munt az ország további hozzájárulásáról, valamint gratulál az eddig elért sikerekhez.

Az argentin külügyminisztérium közleménye szerint Ban Ki Mun megköszönte Macri elkötelezettségét és felajánlását a Békefenntartó Erőkkel kapcsolatban és üdvözölte, hogy Argentína képviselteti magát árprilisban Párizsban.

Tavasszal a kiemelkedő fontosságú párizsi világesemény mellett várhatóan sor kerül Mauricio Macri és az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama találkozójára is, amely az első lépés lesz a két ország kapcsolatának helyreállítása érdekében, amely a korábbi argentin kormányok alatt igencsak feszült volt. Az argentin külügyminiszter, Susana Malcorra megemlítette annak lehetőségét is, hogy az ENSZ-főtitkár a közeljövőben látogatást tesz a dél-amerikai országba.

Exit mobile version