Kitekintő.hu

Az USA megtámadására buzdít az al-Kaida

Twitteren szóllított fel az al-Kaida jemeni szárnya az Egyesült Államok elleni átfogó, gazdasági, katonai és információs támadásra. Az AQAP iraki testvéreikkel vállal szolidaritást, ennek részeként buzdít a totális háborúra.

Az al-Kaida az Arab-félszigeten (al-Qaeda in the Arabian Peninsula, AQAP), vagyis a szervezet jemeni, egyik legvéresebb szárnya az Egyesült Államok megtámadására szólított fel, miután a nyugati nagyhatalom légitámadásokat indított az Iszlám Állam militánsai ellen. 

„Szolidaritást vállalunk Irakban lévő muszlim testvéreinkkel”, olvasható a Twitteren közzétett nyilatkozatban. Az AQAP felszólította az iszlamista csoportot, hogy minden eszközzel, tehát katonailag, gazdaságilag, és a médián keresztül is támadják meg az Egyesült Államokat, adta hírül a Reuters.

„És felszólítjuk az összes muszlimot, főként azokat, akik beutazhatnak Amerikába, hogy támogassák testvéreiket azzal, hogy minden lehetséges eszközzel részt vesznek az Amerika elleni háborúban.”

Az Iszlám Államot egyébként még az al-Kaida is elítélte túlzott radikalizmusa miatt, a szervezet jemeni szárnya ugyanakkor szolidaritásáról biztosította „testvéreit” az „amerikai keresztesek” és Irán összeesküvése ellen, valamint tanácsokkal is ellátta többek között arról, hogy hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni az Egyesült Államok dróntámadásait. Ebben pedig az AQAP már nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen az elmúlt években számtalan ilyen esettel kellett megküzdenie.

Exit mobile version