Kitekintő.hu

A republikánusok mostantól spanyolul is tweetelnek

A Republikánus Párt az Egyesült Államok latinó közössége irányába tett elköteleződés újabb jeleként mostantól spanyol nyelven is használja a Twitter közösségi oldalt – írja a CNN.com. Az oldal az elnök State of the Union beszédére adott visszajelzésekkel indult. Ez az első alkalom, hogy a republikánusok nem csak angolul reagálnak az eseményre.

Marco Rubio, Florida állam szenátora kezdte meg a történelmi tweetelést Obama kedd esti beszéde után. Azt követően, hogy a tavaly novemberi választásokon a párt a latinó szavazatok elenyésző hányadát gyűjtötte be, a republikánusok egyre több figyelmet fordítanak a közösség elérésére. Ennek a nyitásnak része a párt bevándorlási reformmal kapcsolatos attitűdjének változása mellett például a most elindult Twitter-csatorna is.

A bevándorlási reform egyik legfőbb szószólója a kubai-amerikai felmenőkkel rendelkező Marco Rubio, aki az utóbbi időben egyre inkább előtérbe került a Republikánus Pártban. Az ellenzék új politikai irányvonalára reagálva a demokraták sietve leszögezték: a latinó amerikaiakra fordított kiemelt figyelem nem több, mint egy trükk, amelynek célja az, hogy a republikánusok újabb szavazókat szerezzenek.

Exit mobile version