Kitekintő.hu

Egyre pesszimistábbak az amerikai fogyasztók

Az amerikai fogyasztók pesszimizmusa jelentősen nőtt, aminek hatására nem tudtak újabb csúcsokra emelkedni a tengerentúli indexek. A Conference Board indexe 66,7 pontról 58,6 pontra csökkent januárban.

A gyorsjelentések közül a Pfizer várakozásainknak megfelelően szerepelt – megnégyszereződött a negyedéves profit. A Ford negyedik negyedéves profitja meghaladta az elemzői konszenzust, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy 5,7%-os mínuszba csússzanak a jegyzések. Az oka nem más, mint hogy a 2013-ban Európában a várt 1,5 milliárd dolláros veszteség inkább 2 milliárd lesz. Az Amazon teljesítette a 260 dolláros technikai célárunkat a kereskedés során. A zárás utáni kereskedésben ezzel szemben több mint 8%-os pluszt mutatott a grafikon. A bevételek és az EPS is elmaradt a várakozásoktól, de a profit marzsok elszálltak.

mai napon sem unatkozunk, hiszen érkezik délelőtt a negyedik negyedéves spanyol GDP, amit majd 14:30-kor az amerikai társa követ. A kettő között még érkezik egy német és egy olasz kötvényaukció is 10-11 óra tájban. Este a várva várt Facebook gyorsjelentésen kívül 20:15-kor a Fed kamatdöntő ülésre is sor kerül. Ez azért fontos, mert a decemberi szeánszon komoly ellentét mutatkozott meg a jegybankárok között a QE3 program ütemezése kapcsán, a mai döntés ebben adhat iránymutatást.

Exit mobile version