Kitekintő.hu

Már Szlovákiában is elérhető a Google Street View

Már Szlovákia nagyobb településeinek utcái is bejárhatók a Google számítástechnikai gigász Street View elnevezésű szolgáltatásával. A furcsa Google-autók idén áprilisban kezdték el járni az országot.

A fényképezés körülbelül két hónapig tartott, a felvételeken ezután a Google speciális adatvédő technológiája segítségével felismerhetetlenné tette a járókelők arcát, valamint a járművek rendszámait.

Eredetileg a vállalat csak néhány város utcaképét szerette volna a térképszolgáltatásába, ám végül 138 település részletes fotódokumentációját készítette el. Eredetileg 2010-ben szerették volna elkezdeni a fotózást, ám problémájuk akadt az Adatvédelmi Hivatallal. A regisztráció után így csak másfél évvel később, 2012-ben kezdődhettek a munkálatok.

A Street View a Google térképprogramjának egyik legközkedveltebb szolgáltatása, már csaknem 30 ország elérhető rajta. A funkció segítségével a felhasználók virtuálisan utazhatnak rengeteg helyre, és a különböző emlékművek, fontos és nevezetes helyek mellett azt is megnézhetik, hol találhatóak egyes boltok, hotelek vagy éttermek.

Exit mobile version