Kitekintő.hu

Az orosz hadsereg újabb zsarolási ügyre világított rá

Az orosz Fekete-tengeri Flotta hivatalos szóvivője, Vjacseszlav Trukacsev szerint orosz belbiztonsági tisztek a hadtest parancsnokai által elkövetett zsarolási folyamatot lepleztek le, írja a RIA orosz hírügynökség. Két ezredest hivatallal való visszaéléssel vádolnak, mivel a hivatalos vizsgálat szerint csaknem 700 ezer rubelt (körülbelül 25 ezer dollárt) zsaroltak ki alárendeltjeiktől az elmúlt hónapok során.

„A belbiztonság emberei tetten érték az elkövetőket és az ügyet a katonai ügyészség elé terjesztették” – közölte a szóvivő.

Az orosz védelmi miniszter, Anatolij Szergyukov mélyreható vizsgálatokat rendelt el a fegyveres erőknél a közelmúltban, miután egy alárendelt tiszt zsarolási ügyekre világított rá egy, aKözép-Oroszországban állomásozó egységgel kapcsolatosan.

A berlini központú, korrupciót kutató intézet, a Transparency International 2010-es listája szerint Oroszország a világ legkorruptabb országai közé tartozik – 154. helyen a 178 listán lévő országból. Oroszországban a legkorruptabb intézménynek a rendőrség számít, majd a második helyen áll a korrupciós listában a katonaság, amelyet a helyi kormányzati szervek korrupciója követi.

Exit mobile version