verseny

Űrverseny ázsiai módra

Az ázsiai kontinens három kiemelkedő világűrbeli hatalommal is büszkélkedhet - Kína, India és Japán is aktívan fejleszti képességeit. Amíg azonban Kína a saját útját járja, India és Japán összefogással próbálja túlszárnyalni vetélytársát. Szakértők szerint a verseny csak fokozódni fog, a világűr pedig már nem a békés együttműködés színtere.

Read More »

A Magyar Posta is kihívókat kap január 1. után

Ugrásra készen várja több európai és magyar postai cég is, hogy január elsejétől megnyíljon az 50 grammnál könnyebb küldemények (praktikusan a levelek) piaca, és vetélytársra akadjon a Magyar Posta. A postai liberalizáció utolsó hullámaként jövőre 10 országban szabadul fel a levélpiac, és noha a korábbi piacnyitások nem eredményeztek radikális átrendeződést, általános tendencia, hogy javult a postai szolgáltatások színvonala Európában.

Read More »

Rovásírás-versenyt rendeztek

Március 24-én Munkácson, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség (KáMCSSZ) égisze alatt immár második alkalommal került megrendezésre a Forrai Sándor Rovásírásverseny.

Read More »

Elrajtolt a Vuelta mezőnye

Augusztus második fele örömteli időszak a kerékpársport szerelmeseinek, augusztus 20-án ugyanis elrajtolt a méltán híres spanyol kerékpáros körverseny mezőnye. Az olasz Giro d’Italia és a francia Tour de France versenyek után valaki ismét elnyer majd egy híres trófeát.

Read More »