vallásszabadság

Egy rókalyukban nincsenek ateisták

Így szól Murphy egyik törvénye. A kijelentéssel konzervatív amerikai szervezetek is egyetértenek, akik szerint túlságosan korlátozzák a katonákat a szabad vallásgyakorlásban.

Read More »

Clinton most Egyiptomot figyelmeztette

Egyiptom új, iszlamista elnökének a kormányalakításkor ki kell nyilvánítania, hogy valamennyi egyiptomi, így a keresztények és a nők elnöke is - hangoztatta hétfőn Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, miután az irányítása alatt álló tárca nyilvánosságra hozta a vallásszabadságról szóló, a tavalyi évre vonatkozó jelentését.

Read More »

Lángolnak a tibeti szerzetesek

Nyolc hónap alatt 11 tibeti buddhista szerzetes és szerzetesnő gyújtotta fel magát, így tiltakozva a kínai hatalom és a vallási elnyomás ellen. Peking a dalai lámára mutogat és fejlődést ígér.

Read More »

Számos országban korlátozzák a vallásgyakorlást

A Pew Research Center vallási kutatóintézete vizsgálata szerint a világ lakosságának harmada él olyan országokban, ahol a vallási hovatartozáson alapuló társadalmi ellenségesség, illetve a vallásgyakorlást korlátozó kormányzati intézkedések száma nőtt az elmúlt években.

Read More »

Kína nem enged a vallásnak

Felháborodottan reagált Kína arra az amerikai jelentésre, amely az országot a vallásszabadságot megsértő államok közé sorolta, pedig sorra érkeznek a hírek a börtönre ítélt vagy elhurcolt szerzetesekről, házi őrizetbe vett keresztényekről, ellehetetlenített egyházi csoportokról.

Read More »

A Vatikán megolvasztja a vietnami jeget

A diplomáciai kapcsolat felvétele felé vezető első lépcsőként képviselőt nevezett ki a pápa Vietnamba, ami a vallásszabadság javulásának elismerését is jelenti a délkelet-ázsiai országban.

Read More »