trianon

Közösen emlékeznek Trianonra a magyar pártok

Közösen készül a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napjára az RMDSZ Maros megyei szervezete és a Magyar Polgári Párt. Brassai Zsombor RMDSZ-elnök és Soós Zoltán tanácsos, valamint Bíró Zsolt MPP-elnök beszélt csütörtökön erről közös sajtótájékoztatón.

Read More »

Ma van a nemzeti összetartozás napja

Negyedik alkalommal emlékeznek meg szerdán a trianoni békeszerződés aláírásához kötődően a nemzeti összetartozás napjáról. Az érdeklődőket Magyarország ország több pontján várják programok.

Read More »

Ünnepnappá nyilvánítanák Trianon évfordulóját

Amíg Magyarországon negyedik alkalommal emlékeznek meg a trianoni békeszerződés aláírásához kötődően a nemzeti összetartozás napjáról, addig a Matica slovenská szerint emléknappá kéne nyilvánítani június 4-ét, a trianoni békeszerződés aláírásának napját.

Read More »

Répás Zsuzsanna: Az összetartozás egységét ünnepeljük

Ma a nemzeti összeomlás gyásza helyett a nemzet összetartozását, soha nem múló egységét ünnepeljük – jelentette ki Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a vajdasági Királyhalmon kedden, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen.

Read More »

Festékkel öntöttek le egy kolozsvári honvédemlékművet

Ismeretlenek piros festékkel öntötték le a kolozsvári Kismezői temetőben azt az első világháborús emlékművet, melynél a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Szent László Serege Egyesület szeretett volna kedden délután megemlékezést tartani a trianoni döntés évfordulója alkalmából.

Read More »