tokio

Észak-Korea nem indul az idei Olimpián

Észak-Korea sportminisztériuma bejelentette, hogy sportolói nem indulnak az idei évre halasztott Tokiói Olimpiai Játékokon. A döntés indoklása az, hogy meg szeretnék óvni atlétáikat a koronavírus okozta világméretű egészségügyi válságban.

Read More »

Egy évet csúszik az olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják. A játékokat legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Read More »

Tokiói maraton vs. koronavírus

A bal oldali képen a 2019-es tokiói maraton 2019. március 3-án, a jobb oldalin az idei esemény, 2020. március 1-jén.  A koronavírussal kapcsolatos aggodalmak miatt idén csak profi futók indulhattak a versenyen.

Read More »

A kommunistákhoz fordultak az elégedetlen tokióiak

Az elsöprő győzelmet arató konzervatív kormánykoalíció mellett a Japán Kommunista Párt (JKP) volt a vasárnapi tokiói képviselő-testületi választások nagy nyertese: a szélsőbaloldali párt a legerősebb ellenzéki erővé vált a fővárosban a kabinet munkájával elégedetlen választók szavazatainak köszönhetően.

Read More »

Kína a kivégzések aranyérmese

Az Amnesty International éves jelentése megállapította, hogy tavaly Kínában hajtották végre a legtöbb kivégzést. A számok azonban fokozatosan csökkenő tendenciát mutatnak.

Read More »