szociális

Így vásárolták meg a romákat a politikusok

A politikusok 22 éven keresztül vásárolták meg a romákat a segélyeken keresztül. Azt várni, hogy a most indított projektek máris gyümölcsöt hoznak, lehetetlen – nyilatkozta szombaton Peter Pollák, romaügyi kormánybiztos.

Read More »

A lakosság egytizedét fenyegeti a szegénység

A szegénység elleni küzdelem világnapjára olyan időben emlékezünk, amikor a Szlovákiában élő emberek nagy részének életkörülményei jelentősen megromlottak - jelentették ki a Szlovák Szegénységellenes Hálózat bizottságának tagjai.

Read More »

Máshogy törődnek ezentúl az elhagyott gyerekekkel Csehországban

Lényegesen átalakítják az elhagyott és veszélyeztetett gyerekekről való állami gondoskodást Csehországban. A kormány elképzelései szerint csökkentik a gyermekotthonok finanszírozását, s a pénzt a problémák megelőzésére fordítják, a nevelő családokhoz és szociális gondnokokhoz csoportosítják át.

Read More »

Patthelyzet a szülési szabadság meghosszabbításáról

Jelentést fogadtak el a szociális ügyi miniszterek Luxemburgban a szülési szabadság meghosszabbítását célzó irányelv-módosításról, ám, mint a dokumentumból kiderült, nincs érdemi előrelépés a három éve zajló vitában. A Bizottság és az EP a mostaninál jóval hosszabb szabadságot biztosítana az európai várandós anyáknak, és emelné is az ilyenkor járó segély összegét. A tagállamok viszont sokallják a javasolt minimum időtartamot, és fenntartják maguknak a jogot a bérpolitika alakítására.

Read More »