műhold

Nagy-Britannia is beszáll a műholdas internetbizniszbe

A brit kormány megpróbálja felvenni a versenyt a Tesla alapító Elon Musk nevével fémjelzett Starlink műholdas hálózattal, ugyanis részesedést vásárolnak a csődközelbe került OneWeb társaságban, mely ugyanúgy egy több száz műholdból álló hálózattal szolgáltatna nagysebességű internetet az egész világon.

Read More »

Az olaszok félnek a zuhanó műholdtól

Szombat este 22 órától hétfő kora délutánig bármikor a földre zuhanhat a GOCE műhold. Habár az efféle esetek nem éppen szokatlanok, most az olaszok mégis visszafojtott lélegzettel várják a szatellit földre érkezését.

Read More »

Csütörtökön indul az első két Galileo-műhold

Csütörtökön délben lövi fel az EU az uniós műholdas navigációs projekt első két műholdját. Az amerikai GPS riválisának szánt Galileo 2014-en kezdheti meg a működést, és a Bizottság ígéretei szerint a lakossági, helymeghatározási szolgáltatás ingyenes lesz. A projekt a következő hét évben 7 milliárd eurót szán a rendszer elindítására.

Read More »

Nem találják az elveszett orosz műholdat

A csütörtökön felbocsátott és nyomban elveszett orosz távközlési műholdat péntek délelőtt még nem találták meg, és nem tudni, milyen pályán kering a Föld körül az Ekszpressz-AM4 - tudta meg az Interfax hírügynökség meg nem nevezett forrásokból.

Read More »