környezeti katasztrófa

A legnagyobb olajkatasztrófák az Egyesült Államokban

A múlt hét közepén robbanás történt egy olajfúró tornyon a Mexikói-öbölben. Tűz ütött ki, ahonnan azonnal ki kellett menekíteni az ott dolgozókat, a lángokat viszont csak napokkal később tudták eloltani. Ez az eset is azt igazolja, hogy az olajkitermelés még ma is igen kockázatos.

Read More »

Rekordbírság a BP-nek

Rekordösszegű, több mint 4,5 milliárd dolláros (ezer milliárd forintos) pénzbírságot kell fizetnie a BP brit olajcégnek a Mexikói-öbölben két és fél éve történt olajkatasztrófa miatt.

Read More »

Ítéletidő tombol a Balkánon

Válságok sorozata sújtja a Balkán országait – sarkvidéki fagyok, megáradt folyók és átszakadt gátak, gazdasági válság, valamint bevándorlási hullám. Magyarországtól délre nem irigylésre méltó a helyzet.

Read More »

Szélsőséges időjárás fenyegeti Ázsiát

India és másik négy ázsiai ország jelentős veszélyekkel nézhet szembe a klímaváltozás okozta extrém időjárási körülmények miatt. A természeti csapások a külföldi befektetések visszaszorulását is hozhatják.

Read More »

Kína: hatalmas gát hatalmas problémákkal

A kínai Három-szurdok gát már megépítésekor sok áldozatot követelt, az azóta eltelt évek alatt pedig csak tovább növekedett egy, a kínai kulturális és természeti értékeket elpusztító katasztrófa veszélye.

Read More »