kisebbség

Változóban az amerikai lakosság összetétele

Az amerikai lakosság összetételének átalakulása nem biztos, hogy előny, és Joe Bidennek sem jó - állítja legújabb elemzésében Patrick Buchanan konzervatív író és publicista, aki korábban három republikánus amerikai elnöknek, Richard Nixonnak, Gerald Fordnak és Ronald Reagannek is a tanácsadója volt.

Read More »

Iraki társaik sorsára juthatnak a kurdok Szíriában

Szíriában is megismétlődhet a korábban kurd ellenőrzésű iraki Kirkuk története, hiszen Bassár el-Aszad szíriai elnök kormánya szemet vetett a kurdok által elfoglalt - egyes esetekben olajban gazdag - északi- és kelet-szíriai területekre, s felbátorodva érezheti magát azon, hogy a szomszédos Irakban a kormányerők szinte ellenállás nélkül visszavették az olajban gazdag Kirkuk térségét.

Read More »

Jóváhagyták a kisebbségi jelentést

Jóváhagyta Robert Fico kabinetje szerdán a szlovákiai kisebbségek helyzetéről szóló jelentést, amelyet már előkészületi fázisában több bírálat ért a felvidéki magyar civil szervezetek és a helyi magyarság politikai érdekképviselete részéről.

Read More »

Máris bajuszt akasztanak a krími tatárokkal

A krími vezetés nem tervezi, hogy nemzetiségi alapon biztosítson helyeket a kormányzati szervekben sem a krími tatároknak, sem más nemzetiségeknek - jelentette ki Szerhij Akszjonov, az Oroszország által megszállt félsziget önhatalmúlag kinevezett miniszterelnöke.

Read More »

Jövő héten lesz a Hedvig-tüntetés

A jövő heti Hedvig-tüntetés menettel zárul. A pártok buszokkal hozzák szimpatizánsaikat. Még nem tudni, kik lesznek a szlovák felszólalók, a politikusok nem lépnek a pódiumra, ha ez lesz a szlovák civil résztvevők feltétele.

Read More »