Deutsche Post

Piaci körkép: esésben a DE30 az EKB stratégiai bejelentése előtt

Éles eséssel kezdték a napot az európai indexek az EKB stratégiai bejelentése előtt, ami várhatóan az inflációs cél 2%-a történő módosítását tartalmazza majd a jelenlegi 2% alatti, de ahhoz közeli mértékről - ez pedig elméletben lehetőséget adna az EKB-nak ahhoz, hogy megengedjék az inflációs mutatók kilengését.

Read More »

Piaci körkép: új történelmi csúcson a DAX

A DAX (DE30) tegnap délután nagyot emelkedett és új történelmi csúcsot ért el 14.400 pont felett. A felfelé tartó mozgás ma is folytatódik, a német index így elérte a középtávú szűkülő csatorna felső határát - ez azonban csalóka is lehet.

Read More »

Piaci körkép: nagyot fordult a DAX

A tegnapi esések után ma felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék, a DAX 1,4%-os pluszban van ma, ezzel sikerült a 13.800 pontos szint fölé visszajutnia, de a többi európai indexnél is erős nyereségek látszanak.

Read More »

DAX elemzés: az index benézett a 13.250 pontos támasz alá

A DAX ma délelőtt beesett a 13.250 pontos támaszzóna alá, melyet az overbalance-szerkezet alsó határa jelöl ki. Elméletben ez a fejlemény egy rövidtávú trendfordulót jelez, de az esés közvetlenül a támasz alatt egyelőre meg is állt, így az index még visszatérhet fölé a nap végéig.

Read More »