DAX-elemzés

Piaci körkép: 14 ezer pont közelében a DAX

Az európai részvénypiacok nem foglalkoztak a tegnap a Capitoliumnál kialakult káosszal és inkább a Georgia államban lezajlott választások eredményére fókuszáltak. A DAX újabb csúcsra ért, már 14 ezer pont közelében jár.

Read More »

Egekben a DAX az év első kereskedési napján

A Bild riportja szerint Németország január végéig tervezi meghosszabbítani a lezárásokat, amik az eredeti tervek szerint január 10-ig tartanának. A kérdésről ezen a héten várható döntés, de a piacokat ez egyelőre nem foglalkoztatja.

Read More »

Piaci körkép: nem vesz át új gépeket az Easyjet

Visszapattantak kedden az európai részvénypiacok a tegnapi nagy mínuszokat követően. Az európai politikai helyzet változatlan, továbbra sincs megegyezés a Brexitről, az EU elutasította a britek legutóbbi kompromisszumos javaslatát a halászati kérdésekben.

Read More »

Piaci körkép: történelmi csúcsa közelében a DAX

Magasabban forognak az európai tőzsdék, miután a Fed nem határozott meg időkeretet a monetáris szigorítás megkezdésére és elkötelezte magát az eszközvásárlások folytatása mellett. Éves összehasonlításban 14%-kal csökkentek novemberben az európai autóeladások, főleg a briteknél volt nagy a zuhanás.

Read More »

Piaci körkép: bizalmat kapott a Volkswagen vezérigazgatója

Többé-kevésbé laposan nyitottak ma az európai tőzsdék, de erőre kaptak a kereskedés első órájában. A VW felügyelőbizottsága támogatásáról biztosította Herbert Diess jelenlegi vezérigazgatót, aki a német autógyártó működésének szélesebb körű átalakítását szorgalmazza.

Read More »