10 euró alatt lesz a Sanofi Covid-oltásának ára

A Sanofi főnöke egy szombati rádióinterjúban közölte, hogy a cég készülő COVID-19 oltása egységenként kevesebb mint 10 euróba fog kerülni.

“Az ár még nincs véglegesen meghatározva, a következő hónapokban mérjük fel a termelési költségeket,  de 10 euró alatt leszünk” – mondta el Olivier Bogillot a France Inter rádiónak.

A gyógyszergyártók és kormányzatok világszerte verseny futnak az idővel és próbálják felvenni a harcot a járvány ellen, amihez megfelelő gyógykezelések és hatékony oltások is szükségesek. A Sanofi egyik versenytársa, az AstraZeneca (AZN.L) szintén halad a fejlesztési folyamattal, ők várhatóan 2,5 euró környékére árazzák majd az oltásukat Európában.

A Sanofi és a brit GlaxoSmithKline (GSK) ezen a héten közölték, hogy megkezdték a fehérjealapú COVID-19 oltásuk klinikai tesztelését, a végső tesztelési fázist pedig idén decemberig kezdenék meg. Ha az eredmények kedvezőek lesznek, a Sanofi és a GSK a jövő év első felében történő engedélyeztetéssel kalkulál.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »