Laikus fejjel az ember azt gondolná, hogy egy cukrászműhely megnyitásánál a legfontosabb szempont a szövevényes előírásrendszer teljesítése, ha ez megvan, már úton is van a sikerhez.
Ennél nagyobbat igazán nehéz lenne tévedni. Ha hasonló vállalkozás indításán töri a fejét, olvassa végig ezt a cikket, fontos támpontokat gyűjtöttünk össze!
Az amatőr nem profi
A fenti alcím magától értetődő, mégis sokan hajlamosak megfeledkezni róla. Sok háziasszony, vagy éppen kíváncsi férfi szeret süteményeket készíteni a család és barátok örömére, miközben remekül érzi magát. Nem véletlenül, hiszen maga a folyamat is izgalmas kaland, a pozitív visszajelzések pedig igazán jót tesznek az ember önértékelésének.
Ez többeket olyannyira fellelkesít, hogy az egyéb, adott esetben biztos hozammal kecsegtető megtakarításokat sem kímélve úgy határoz, hogy a süteménykészítést szeretné hivatásszerűen űzni, elvégez egy tanfolyamot, és már szövi is a terveket egy tortaműhely beindítására, hiszen tortát sütni már tud, mi kellhet még az üzlethelyiségen és az engedélyeken felül?
Természetesen azt is gondolja, hogy minden lehetséges tudás rendelkezésre áll, hiszen ott az internet, elég csak elolvasni pár oldalt, és már nem érheti meglepetés. Aztán csodálkozik, amikor mégis ez történik, hiszen a megvalósítás során a gondosan összesöprögetett információmorzsákról kiderül, hogy nem állja meg a helyét, az idő szalad, a megtakarítások pedig apadnak.
Kérje szakértő segítségét!
Természetesen a fentiekkel nem azt akarjuk mondani, hogy cukrászműhelyt nyitni butaság, nem lehet belőle működő profitábilis üzletet csinálni. Viszont pont úgy, ahogy a pénzügyekkel kapcsolatban komoly segítség lehet egy ebben járatos befektetési tanácsadó, úgy a cukrászműhely indításában is érdemes tapasztalt profik segítségét kérni, vagy megvásárolni legalább egy hiteles forrásnak minősülő szakkönyvet, és ennek a lépéseit követni. De persze jobb egy hús-vér szakértő, aki végigkíséri a tervezéstől a hatósági engedélyezés lezárultáig, magyarán a nyitásig.
A nyitás csak a kezdet
És akkor elérkeztünk a legrosszabb hírhez: a nyitás még csak a kezdet. Az, hogy valaki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel és egy tényleg hatékonyan összerakott infrastruktúrával, még nem jelenti azt, hogy hosszú távon sikeresen fog működni, a vállalkozása profitot fog termelni, még akkor sem, ha egyébként tényleg finomak a süteményei. Attól még, hogy valakinek adunk pár repülőt, nem lesz sikeres légitársaság-tulajdonos.
A cukrászműhely igazán nemes álom sokaknak, viszont ahhoz, hogy sikerre vigye, vállalkozói ismeretekre van szüksége. Nem elég a finom süti, pontosan olyan pénzügyi, jogi és marketing ismeretek kellenek hozzá, mint egy varroda vagy egy virágbolt nyitásához.
És persze az infrastruktúra is fontos, a Nagykonyhai.com Webáruház kínálatában kapható cukrászati gépek, illetve az ugyanitt beszerezhető professzionális dagasztógépek biztos alapot jelenthetnek a vállalkozása sikeréhez.
Fizetett tartalom